2013. november 23., szombat

Adventi naptárak sajátkezűleg

Sajnos a laptopom felmondta a szolgálatot, így nem tudom megosztani mi mindent csinálunk Annával itthon, de meg tudom veletek osztani azokat az adventi naptárakat, amelyeket "Ezt én is megcsinálom" mappámba gyűjtöttem :) Remélem jövő héten kész a gépem is, és akkor végre fel tudom tölteni a fotókat :) Addig is az általam kedvelt adventi naptár kollekció:

Ezt mi is megcsináltuk, igaz mi fehér kartonon rajzoltunk körbe egy tányért, a pofikáját ugyanolyan  kartonból vágtunk mint ezen a képen, de a szemek a kézműves boltban kapható gülü szemek voltak, a száját pedig a srácok rajzolták meg. Mi ezzel december 6-ig számolunk vissza, amikor valóban jön a Mikulás.

Kicsit másképp:



A következő, amit megcsinálunk:

Egyszerű zöld kartonból fenyő, számok sorban vagy összevissza 24-ig, és minden nap egy csillaggal több :)  Csillag helyett lehetnek gombok, gyöngyök, pompomok.

Ez is egy költséghatékony naptár:


Be van számozva a mikkancs szakálla, és minden nap egy kicsit lehet belőle nyírni, a vonalka mentén :)


Gyufásdobozból


M is For Matchbox Advent Calendar








Gurigákból

Én már hónapok óta gyűjtöma gurigákat, egy hasonló naptár tuti lesz a családban. Szépen be kell vonni színes papírral, és vagy behajtogatni a két szélét, vagy (mint az első képen) összetűzni. Lehet csipesszel madzagra rögzíteni, vagy egy parafatáblára feltűzni. Ebbe inkább könnyebb ajándékok vagy üzenetek illenek.


Kartonból van kivágva az alap, és arra ragasztották a kereppapírral bevont gurigákat. 











Hogyan hajtogassunk?





Mézeskalács


Ilyent is biztos fogok gyártani, már be is szereztem a mézeskalács fűszerkeveréket :) A tökéletes recept megtalálása folyamatban van. (A bejegyzés aljára beszúrom azt, amit ki fogok próbálni)









Kartonból



Egyszerű zöld kartonból eszkábált gúlák, amikre fehér fonalat, gombokat, gyöngyöt ragasztunk, vagy egyszerűen mintás kartont választunk alapnak. tetejére fehér pompom vagy csillag dukál.






Varrva











Csipeszes



Apának/Papának





Egyéb







Kipróbálásra váró mézeskalács receptek:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése